FAQ

Har du noen spørsmål? Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, så ta gjerne kontakt med oss via kontaktskjemaet under "Kontakt oss", eller på Facebook


Hvordan blir jeg medlem?

Klikk på "BLI MEDLEM!" ("BECOME A MEMBER") og fyll deretter ut skjemaet med navn, fødselsdato og kontaktinformasjon. Innen kort tid vil du motta en e-post som bekrefter din påmelding.

Hvor mye koster det å være medlem?

Aktivitetsavgift OSI Taekwondo

  • 400 kr for nybegynnere (opp til 4.cup / rødt belte), per semester
  • 450 kr for viderekommende (fra 4. cup /rødt belte og oppover), per semester


Medlemskontigent til OSI (Oslo Studentenes Idrettsklubb)

  • Student 120 NOK + et administrasjonsgebyr, per semester
  • Ikke-student: 800 NOK + et administrasjonsgebyr, per semester

Athletica

Jeg er ikke student, kan jeg melde meg på allikevel?

Ja! Både studenter og ikke-studenter er velkommen til oss.

Jeg har aldri trent taekwondo før, kan jeg begynne hos dere?

Ja, det kan du! Vi tar imot alt fra nybegynnere uten noen som helst erfaring, til mer erfarne utøvere. 

Jeg har trent taekwondo i mange år og ønsker å videreutvikle meg, er det et miljø for det hos dere? 

Ja, vi har flere høyt graderte i klubben og trenere med lang erfaring. Trenerne våre har 5. og 6. dan, så det er i aller høyeste grad muligheter for å videreutvikle seg hos oss selv om man har kommet et stykke på vei. 

Hva slags klær trener man i?

I taekwondo trener man i en dobok. Dette er en taekwondodrakt som alle må bruke. Dersom du er nybegynner, så kan du møte opp i vanlige treningsklær til du har fått drakten din. 

En nybegynnerdrakt koster 300 kr, hvis du kjøper den gjennom klubben, og medfølger hvitt belte. 

Hvilke Forutsetninger Kreves For Å Trene Taekwondo?

Man trenger ingen spesielle fysiske forutsetninger for å kunne trene hos oss. En god fysisk grunnform er en stor fordel, men ikke et krav. Alle jobber ut ifra sine egne forutsetninger, og treningen tilpasses slik at alle skal kunne være med. Man kommer langt med læringsvilje og en positiv innstilling! 😊

Hvor høyt er nivået i klubben?

Vi tar imot alle som ønsker å begynne med taekwondo, uavhengig av erfaring! Vi har hatt medlemmer som er helt ferske innen taekwondo, men også mer erfarne medlemmer som har drevet med taekwondo i mange år – og alt der i mellom. Uansett hvilket nivå du er på, så er du velkommen til oss!

Forekommer det mange skader på trening?

Skader forekommer svært sjeldent. Instruktørene vektlegger at medlemmene skal ha hatt nødvendig progresjon før de får prøve seg på mer avanserte øvelser, som krever mer erfaring og kontroll. I sjeldne tilfeller kan man allikevel oppleve noen småskader, da dette er en kontaktsport.

Må man være myk for å begynne med taekwondo?

Det er en fordel å være fleksibel da (høye) spark er en stor del av kampkunsten. Derimot, så er det ikke en forutsetning for å begynne. Hele hensikten med treningen er å bli bedre, uansett utgangspunkt. Alle har sine styrker og svakheter som vi jobber med på ukentlig basis. Du vil få nødvendig veiledning og hjelp til å mestre øvelsene. 

Hvor ofte må man møte på trening?

Man bestemmer selv hvor mye og ofte man vil trene, men vi anbefaler at man møter opp på to treninger i uken for god progresjon. 

Hvordan foregår en gradering?

En gradering (skifte av beltefarge) foregår veldig likt en vanlig trening. Instruktørene skal vurdere utførelsen av de øvelsene du har lært på trening i løpet av semesteret. Det arrangeres én gradering per semester, som oftest finner sted i juni og desember. Det er frivillig å gradere.

En gradering innebærer utførelse av grunnteknikk, avtalt kamp, poomsae (mønster) og frikamp (for 5. cup og oppover). Det forventes også en grunnleggende forståelse av anvendt terminologi. Til sist, gjennomfører alle som skal gradere en styrketest, hvor kravene varierer avhengig av hvilken grad man skal opp til. Alt som fremvises på gradering skal ha blitt grundig gjennomgått i løpet av semesteret, så medlemmer som møter opp jevnlig på trening vil med stor sannsynlighet lykkes!🥋