FAQ

Har du noen spørsmål? Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, så ta gjerne kontakt med oss via kontaktskjemaet under "Kontakt oss", eller på Facebook


Hvordan blir jeg medlem?

Klikk på "BLI MEDLEM!" ("BECOME A MEMBER") og fyll deretter ut skjemaet med navn, fødselsdato og kontaktinformasjon. Innen kort tid vil du motta en e-post som bekrefter din påmelding.

Hvor mye koster det å være medlem?

  • 400-450 kr per semester (400 kr opp til 4. cup og 450 kr fra 4. cup og oppover. Nybegynnere betaler 400 kr)

Det tilkommer også en medlemskontigent til OSI (Oslo Studentenes Idrettsklubb) på 120 NOK + et administrasjonsgebyr for studenter // 200 NOK + et administrasjonsgebyr for de som ikke er studenter.

Dersom du ønsker å bli medlem må du også ha et medlemskap hos SIO Athletica. Prisliste for medlemskap finner du her: https://www.sio.no/trening/priser-og-medlemsvilkar/_attachment/13650?_ts=165802e5b21

Jeg er ikke student, kan jeg melde meg på allikevel?

Ja! Både studenter og ikke-studenter er velkommen til oss.

Hva slags klær trener man i?

I taekwondo trener man i en dobok. Dette er en treningsdrakt som alle må bruke. Dersom du er nybegynner, så kan du møte opp i vanlige treningsklær til du har fått drakten din. 

En nybegynnerdrakt koster 300 kr og medfølger hvitt belte. 

Hvilke Forutsetninger Kreves For Å Trene Taekwondo?

Man trenger ingen spesielle fysiske forutsetninger for å kunne trene hos oss. En god fysisk grunnform er en stor fordel, men ikke et krav. Alle jobber ut ifra sine egne forutsetninger, og treningen tilpasses slik at alle skal kunne være med. Man kommer langt med læringsvilje og en positiv innstilling! 😊

Hvor høyt er nivået i klubben?

Vi tar imot alle som ønsker å begynne med taekwondo, uavhengig av erfaring! Vi har hatt medlemmer som er helt ferske innen taekwondo, men også mer erfarne medlemmer som har drevet med taekwondo i mange år – og alt der i mellom. Uansett hvilket nivå du er på, så er du velkommen til oss!

Forekommer det mange skader på trening?

Skader forekommer svært sjeldent. Instruktørene vektlegger at medlemmene skal ha hatt nødvendig progresjon før de får prøve seg på mer avanserte øvelser, som krever mer erfaring og kontroll. I sjeldne tilfeller kan man allikevel oppleve noen småskader, da dette er en kontaktsport.

Må man være myk for å begynne med taekwondo?

Det er en fordel å være fleksibel da (høye) spark er en stor del av kampkunsten. Derimot, så er det ikke en forutsetning for å begynne. Hele hensikten med treningen er å bli bedre, uansett utgangspunkt. Alle har sine styrker og svakheter som vi jobber med på ukentlig basis. Du vil få nødvendig veiledning og hjelp til å mestre øvelsene. 

Hvor ofte må man møte på trening?

Man bestemmer selv hvor mye og ofte man vil trene, men vi anbefaler at man møter opp på to treninger i uken for god progresjon. 

Hvordan foregår en gradering?

En gradering (skifte av beltefarge) foregår veldig likt en vanlig trening. Instruktørene skal vurdere utførelsen av de øvelsene man har lært på trening i løpet av semesteret. Det arrangeres en gradering per semester. 

En gradering innebærer utførelse av grunnteknikk, avtalt kamp, poomsae (mønster) og frikamp (for 5. cup og oppover). Det forventes også en grunnleggende forståelse av anvendt terminologi. Alt som fremvises på gradering skal ha blitt grundig gjennomgått i løpet av semesteret, så dersom man møter opp på ukentlig basis er det store sjanser for å lykkes! 


Levert av IdrettenOnline